Beschrijving
Bij coöperatie Rutas del Inca zijn meer dan 300 koffieboeren aangesloten, afkomstig uit Querocoto in het noordwesten van het Peruaanse Andes gebergte. In deze regio worden de koffieplantages biologisch beheert. Niet alleen richt de coöperatie zich op het verbeteren van productie en omgevingsomstandigheden voor kwaliteitskoffie, maar ligt de focus ook op de volgende generaties koffieboeren. Zij geven jongeren de kans zich te ontwikkelen op het gebied van koffie, omdat het nu noodzakelijk is actie te ondernemen zodat er in de toekomst ook nog koffie verbouwd kan worden.
Voor deze koffie hebben koffieboeren de koffiebessen eerst 24 uur in de schaduw laten drogen. Vervolgens worden schil en vruchtvlees van de bessen verwijderd en de overgebleven koffiebonen voor 72 uur in een afgesloten tank gefermenteerd. Deze verwerkingsmethode wordt anaerobic genoemd.
herkomst Querocoto, Peru
coöperatie Rutas del Inca
proces anaerobic
variëteit Caturra, Catuai, Bourbon, Typica
hoogte 1668 — 2409 meter
oogst mei — september 2024
smaaktonen grapefruit, bessen, hazelnoot
De verpakking is gemaakt van mono-plastic, hierdoor is deze 100% recyclebaar.
In de verpakking zitten hele koffiebonen espresso roast, max. twee weken geleden gebrand.
Levertijd 2 werkdagen.