Werken met eerlijke producten uit een zo kort mogelijke keten, dat doen we het allerliefst. De biologisch verbouwde koffiebonen worden direct ingekocht bij koffieboeren in Peru door onze koffiebrander Gosling Coffee. De volle melk van zuivelboerderij Westerhoeve voor de lekkerste cappuccino, komt van Holstein koeien die grazen in Haarlemse weide.
Mijn naam is Anne, ik ben gecertificeerd barista en heb een eigen mobiele koffiebar voor de lekkerste koffie op iedere locatie. In augustus 2022 opende ik een vaste koffiebar in De Greiner. Deze bar is een gezellige ontmoetings- en ontspanningsplek, waarmee ik een bijdrage lever aan verbinding van de ondernemers en de buurt.
Van eigen gefokte Holstein koeien is de melk die Maarten en Nicole verkopen afkomstig. In de boerderijwinkel bij boerderij Westerhoeve in Santpoort wordt rauwe melk rechtstreeks uit de tank verkocht en melk tot zuivelproducten verwerkt. ‘s Winters staan de koeien lekker op stal, in het voorjaar vind de koeiendans plaats, want in de zomer staan de melkkoeien langs de Vondelweg in de Hekslootpolder in Haarlem. Hier worden de dames in een doorloopmelkwagen gemolken waarna de verse melk door naar boerderij gaat.
Eet 250 gram groente op een dag, luidt het advies. Maar dat advies is soms best moeilijk te verteren. Want er zijn zóveel lekkerdere dingen te eten. Wat dacht je van een lekker stuk cake bij de koffie? Als zoetekauw pur sang lust ik er wel een paar.
Dus ben ik het nuttige met het aangename gaan mixen. Letterlijk. En wat krijg je dan? Een portie van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, verstopt in cake. Zo wordt genoeg groente eten een piece of cake.
Koffie is meer dan alleen de boon. Kombucha is meer dan alleen gefermenteerde thee. Pirate Cat Kombucha brengt een nieuwe dimensie aan specialty coffee. Iedereen is bekend met koffie gemaakt van de bonen van de koffieplant. Maar wist je dat heerlijke drankjes ook gemaakt kunnen worden van de bloem, het blad en de schil van de vrucht die de bonen beschermt? Het kombucha fermentatieproces voegt nog meer complexiteit toe aan de al heerlijke thee gebrouwen van deze ingrediënten.
Een derde van al het voedsel dat wordt geproduceerd, eindigt waar het begon: in de grond. Of in de biovergister of als diervoer. Zolang er mensen zijn die honger hebben, is voedselverspilling waanzin. Maar het mooie aan deze vorm van waanzin is dat je dit probleem kunt opeten. Hoe? Simpel, wij bereiden al onze voedselbanksoepen voor de volle honderd procent met geredde groenten. Zo verander je waanzin in gezonde en lekkere soep.
Koop je een kom Soupalicious, dan doneer je een kom soep aan de voedselbank bij jou in de buurt. Samen met onze afnemers geven we zo elke dag 2000 kommen soep aan mensen die dat niet kunnen betalen. En dat is nog maar het begin. Het is onze missie te groeien naar 30.000 kommen per dag, want dan heeft elke klant van iedere voedselbank wekelijks een liter goeie soep, gemaakt van hoogwaardige restgroenten.
kohi
Voorhelmstraat 25.001
2012 ZM Haarlem
openingstijden koffiebar
maandag — vrijdag
08:00 — 15:00