mesjokke couverture
€ 14,50 incl. btw
Met deze chocolade schaafsel (ookwel couverture genoemd) maak je gegarandeerd de lekkerste warme chocolade melk.
De cacao komt van de eilandengroep Sao Tomé en Principe, ook wel de ‘chocolade eilanden’ genoemd. Aan het begin van de 19e eeuw werd hier de allereerste cacao in Afrika verbouwd. De combinatie van het klimaat en de vulkanische bodem geven een bijzonder karakter aan de cacao.
Kleinschalige cacaoboeren op het eiland Sao Tomé verbouwen hun cacao en brengen die direct na de pluk naar coöperatie Cecaq-11 voor fermentatie. De boeren krijgen een vaste hoge prijs voor biologische, fairtrade cacao én een premium voor de hoge kwaliteit. Hiermee heeft Cecaq-11 een positieve impact op de levensstandaard van cacaoboeren die hun familie-inkomen zien verdriedubbelen.
Wij gebruiken 20 gram schaafsel in een mok van 230 ml. Verwarm je (plantaardige) melk en meng goed door het chocolade schaafsel. Bestrooi met nog beetje couverture bovenop om het helemaal af te maken.
gewicht 200 gram
couverture 71% pure chocolade, geschaafd
supplier Cecaq-11, Cantagalo, Sao Tomé
cacaotype trinitario
profiel donkere chocolade, vers fruit, gedroogd fruit
ingrediënten cacaobonen uit de Cantagalo regio in Sao Tomé, rietsuiker uit Paraguay, cacaoboter, zonnebloem lecithine (max 0,2%)
Let op: kan bestanddelen van melk bevatten.
Levertijd 2 werkdagen.
4 op voorraad
Beschrijving
Per en Luc zijn de makers van Mesjokke chocolade. Voor hen begint het maken van chocolade bij de magie van de cacaoboon. Ze kopen alleen heel bijzondere soorten cacao, waarvan de smaak heel erg kan verschillen afhankelijk van het land van herkomst, de bodemsoort en de manier waarop de cacao gefermenteerd wordt.
Voor deze specialty cacao betalen ze een eerlijke prijs die twee tot drie keer hoger is dan wat er voor standaard bulk cacao betaald wordt! En ze zorgen ervoor dat ze altijd precies weten waar de cacao vandaan komt en dat de omstandigheden waaronder deze geproduceerd wordt goed zijn.
Om het allerbeste uit de bijzondere cacaobonen te halen zetten Per en Luc elke stap in het productieproces helemaal zelf! Bean to bar heet dat. Hiermee garanderen ze dat jij de állerbeste reep in handen krijgt.